arrow

Fredag Helafton Liten 2017-2018

På fredagar erbjuder vi helaftonskonserter. Konserterna är cirka två timmar och inkluderar en paus. Musiken är ofta av det större formatet, med symfonier och solokonserter. Inte sällan blir det spännande uruppföranden. Fredag Liten innehåller 6 konserter.

Abonnemanget är påbörjat och kan inte köpas längre

Konserter som ingår:

13 oktober 19:00

Brahms & Dutilleux


Brahms storslagna och älskade Pianokonsert nr 1 med den eftertraktade pianisten Francesco Piemontesi. Dessutom Dutilleuxs första symfoni och Brahms Haydnvariationer med Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av dirigent Lionel Bringuier.

27 oktober 19:00

Byström & Grieg


Musikalisk mosaik i Britta Byströms Segelnde Stadt, inspirerat av den schweiziske konstnären Paul Klee. Dessutom Griegs berömda Pianokonsert framförd av den prisbelönta isländska pianisten Víkingur Ólafsson.

19 januari 19:00

Berwald & Atterberg


Den prisbelönade cellisten Jakob Koranyi tar sig an Kurt Atterbergs romantiska Cellokonsert i c-moll. Sveriges Radios Symfoniorkester ger uvertyren till Franz Berwalds opera Estrella de Soria. Konserten avslutas med Dvořáks Symfoni nr 6.

9 februari 19:00

Berwald, Strauss & Schumann


Richard Strauss mäktiga En alpsymfoni med Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av chefsdirigent Daniel Harding.

9 mars 19:00

Dvořák & Borisova-Ollas


Hör Sveriges Radios Symfoniorkester framföra Borisova-Ollas nyskrivna symfoni Labyrinths of Time.

13 april 19:00

Peace Symphony


Tonsättare Johannes Janssons Peace Symphony, om Nobelpristagare Tawakkol Karman ickevåldsarbete för kvinnors rättigheter. Konserten livestreamas på webben.

Andra abonnemang

Fredag Stor 2017-2018

Fredag Stor består av 18 helaftonskonserter och innehåller bland annat den sällan spelade Mahlers åttonde symfoni. Konserterna är cirka två timmar och inkluderar en paus. Musiken är ofta av det större formatet, med symfonier och solokonserter. Inte sällan blir det spännande uruppföranden.

DU SPARAR

40%

calendar-menu

Fredag Helafton Mellan 2017-2018

På fredagar erbjuder vi helaftonskonserter. Konserterna är cirka två timmar och inkluderar en paus. Musiken är ofta av det större formatet, med symfonier och solokonserter. Inte sällan blir det spännande uruppföranden. Fredag Mellan innehåller 11 konserter.

DU SPARAR

30%

calendar-menu