arrow

Körserien Mellan 2017-2018

Körserien bjuder på många höjdpunkter. Först ut är ett beställningsverk av Martin Smolka med anledning av Peter Dijkstras tio år som chefsdirigent för Radiokören. Förutom en på förhand mycket uppmärksammad konsert av ett nyskrivet verk av Jacob Mühlrad, uruppförs bland annat Johannes Janssons Peace Symphony, ett beställningsverk av Radiokören och Sveriges Radios Symfoniorkester. Körserien Mellan innehåller 9 konserter.

Abonnemanget är påbörjat och kan inte köpas längre

Konserter som ingår:

14 oktober 19:00

Jacob Mühlrads Kaddish


Radiokören och Eva Dahlgren uruppför Jacob Mühlrads Kaddish - bön för de bortgångna - under ledning av Peter Dijkstra. Konserten livestreamas på berwaldhallen.se 14 okt kl 19:00.

2 december 15:00

Det är en ros utsprungen


En spännande och vidsträckt adventskonsert från renässansens stora tonsättare till helt nyskriven musik av Katarina Pustinek Rakar. Med dirigent Martina Batic.

20 januari 15:00

72 änglar


Rysk-amerikanska Lera Auerbachs storverk för blandad kör och saxofonkvartett, 72 Angels: In splendore lucis.

17 februari 15:00

Kärlek och bävan


Radiokören och Sören Kinch Hansen i André Jolivets tolvstämmiga kärlekshyllning Épithalame.

24 mars 15:00

Mozarts C-moll mässa


Daniel Harding, Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören bjuder på Mozarts Mässa c-moll. Med sopran Rosa Feola och Genia Kümeier, tenor Andrew Staples och baryton Ludwig Mittelhammer.

13 april 19:00

Peace Symphony


Tonsättare Johannes Janssons Peace Symphony, om Nobelpristagare Tawakkol Karman ickevåldsarbete för kvinnors rättigheter.

5 maj 15:00

Vårkonsert


Radiokören möter den mångsidige lettiske dirigenten Kaspars Putniņš i ett blomstrande vårprogram som sprakar och gnistrar av yrvaken fågelsång, sprickande knoppar och svallande kärlek.

2 juni 15:00

Trolldrycken


Wagners Trolldrycken i Frank Martins musikaliska tolkning av legenden om Tristan och Isolde. Med Radiokören under ledning av chefsdirigent Peter Dijkstra.

Andra abonnemang

Körserien Liten 2017-2018

Körserien bjuder på många höjdpunkter. Först ut är ett beställningsverk av Martin Smolka med anledning av Peter Dijkstras tio år som chefsdirigent för Radiokören. Under hösten framför kören en på förhand mycket uppmärksammad konsert av ett nyskrivet verk av Jacob Mühlrad där artisten Eva Dahlgren är solist.Körserien Liten innehåller 4 konserter.

DU SPARAR

25%

calendar-menu