arrow

Chamber Unplugged - Mühlrad och Sandström

Kom närmare musiken – och musikerna – med Chamber Unplugged. Musiker ur Radiokören och Radiosymfonikerna bjuder på kammarmusik i Radiohusets Studio 2, en intim och engagerande konsertupplevelse. Hör nyskriven musik av Sven-David Sandström och svenske stjärnskottet Jacob Mühlrad.

Slagverksvirtuosen Mika Takehara har en framträdande roll i Jacob Mühlrads trio Kata för två celli och slagverk, inspirerat av förutbestämda rörelsemönster i japansk kampsport. Verket har naturligt nog en stark visuell dimension såväl som klanglig och musiken är komponerad både med för det ljudande resultatet och för den koreografiska. Här får också Sven-David Sandströms Four Pieces for Solo Cello sitt uruppförande. Radiosymfonikernas Astrid Lindell spelar.

 


Medverkande

 

Cellist anställd i Sveriges Radios Symfoniorkester sedan 2002. Spelar som kammarmusiker vid sidan av, bland annat i en stråkkvartett. Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Studierna fortsatte sedan på masternivå i New York på Eastman School of Music. Har vid flera tillfällen blivit tillägnad kompositioner av Sven-David Sandström, bland annat ett verk för solocello.

Ungefärlig konsertlängd: 1 tim

Ingår i följande abonnemang: