arrow

SCORE – Orchestral Game Music

Den 5 och 6 oktober framförs den hyllade spelmusikkonserten SCORE av Sveriges Radios Symfoniorkester tillsammans med dirigent Charles Hazlewood och solisten och sopranen Sabina Zweiacker. Orvar Säfström är presentatör.

Med de bejublade föreställningarna under hösten 2015 och en hyllad TV-sändning i SVT har SCORE-konserterna kommit att bli ett känt begrepp inom spelvärlden. Konserten den 5 och 6 oktober i Berwaldhallen innehåller publikfavoriter från bland annat Assassin’s Creed, Skyrim, Final Fantasy och Battlefield. Det blir också världspremiär på nyskriven musik från högaktuella spelet Horizon Zero Dawn.

Gillar du spelmusik får du inte missa denna konsert som räknas som en av de allra främsta spelmusikkonserterna i världen och har hyllats av både fans och kompositörerna själva.

”SCORE is a rare gem in the game music world. It is such a privilege to have been a part of it!” – Joris de Man (composer, Horizon Zero Dawn, Killzone)

”Fantastic work!” – Brian Tyler (composer, Assassin’s Creed 4 – Black Flag, Avengers – Age of Ultron, Iron Man 3)

”Just beautiful!” – Neil Druckmann (creative director The Last of Us)

”Wow!!! I am so honored to have been represented!” – Austin Wintory (composer, Journey, Assassin’s Creed – Syndicate, Abzu)


SVERIGES RADIOS SYMFONIORKESTER Skriv ut

Medverkande

 

Sveriges Radios symfoniorkester är en av Europas bästa och mest mångsidiga orkestrar. Deras repertoar innefattar såväl älskade klassiska verk som ny musik av spännande samtida tonsättare och samarbeten med framstående populära artister i en ständig strävan att utvecklas och bryta ny mark. Orkesterns omfångsrika och högklassiga musicerande har belönats med ett otal priser och lovord i musiktidskrifter och de gör regelbundna gästspel på internationella festivaler och konserthus. Med en sällsynt känsla och lyhördhet, ödmjukhet inför musiken och tillsammans med chefsdirigenten Daniel Harding ligger orkestern i musikalisk framkant på världens stora scener.

Charles Hazlewood är en välkänd musikalisk folkbildare i Storbritannien som under många år har arbetat med att sprida orkestermusik till nya lyssnare. Han har lett prisbelönade tv- och radioprogram och är en säandig företrädare för ny musik av samtida tonsättare.

 

Orvar Säfström var under lång tid programledare for Filmkrönikan i Sveriges Television. Sedan 2006 producerar han bejublade konserter med musik ur film och dator- och videospelmusik i Sverige och ute i Europa. Han är aven skribent, debattör och föreläser om populärkultur.

Sabina Zweiacker tog sin examen vid Musikhögskolan i Malmö. Hon medverkar regelbundet i Säfstroms konsertproduktioner med film och videospelmusik och sjöng 2014 en av huvudrollerna i barnoperan Hion om natten med Norrköpings Symfoniorkester.

Ungefärlig konsertlängd: 2 tim inkl. paus