arrow

Sommarvärdarnas önskekonsert

Den 13 juni presenteras årets Sommarvärdar i P1. Samma kväll arrangeras ”Sommarvärdarnas önskekonsert” för första gången någonsin – en konsert fylld av Sommarvärdarnas önskemusik, framförd av Sveriges Radios Symfoniorkester. Några av Sommarvärdarna är med på scenen. Konferencier är programchef Bibi Rödöö. Konserten sänds direkt i P2.

– Det kommer att bli en fantastisk kväll! Musiken är en väldigt viktig del av Sommarprogrammen och värdarna väljer alltid musik med stor omsorg. På Sommarvärdarnas önskekonsert berättar värdarna om sina favoritstycken och tillsammans med lyssnarna och publiken på plats i Berwaldhallen får de höra Radiosymfonikerna spela dem, säger Bibi Rödöö, programchef för Sommar i P1.

Sommarvärdarnas önskekonsert kommer att innehålla en blandning av olika genrer, med allt från klassiska stycken till pop, rock, visor och jazz. Hela programmet och vilka som har önskat musiken avslöjas den 13 juni, men några exempel på vad som kommer spelas är Purple Haze av Jimi Hendrix, jazzstandarden It was a very good year och Andante-satsen ur Mozarts Pianokonsert nr 21. Musiken framförs av Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av Anna-Maria Helsing.


SVERIGES RADIOS SYMFONIORKESTER arrow SÄNDS I P2 DEN 13 JUNI, 19:00 Skriv ut

Medverkande

 

Sveriges Radios symfoniorkester är en av Europas bästa och mest mångsidiga orkestrar. Deras repertoar innefattar såväl älskade klassiska verk som ny musik av spännande samtida tonsättare och samarbeten med framstående populära artister i en ständig strävan att utvecklas och bryta ny mark. Orkesterns omfångsrika och högklassiga musicerande har belönats med ett otal priser och lovord i musiktidskrifter och de gör regelbundna gästspel på internationella festivaler och konserthus. Med en sällsynt känsla och lyhördhet, ödmjukhet inför musiken och tillsammans med chefsdirigenten Daniel Harding ligger orkestern i musikalisk framkant på världens stora scener.