arrow

GÅ PÅ KONSERT MED ERIC SCHÜLDT

– Det är i konsertsalen som den allra mest fantastiska musikupplevelsen kan inträffa. För en konsert är alltid ett möte med det okända. Det är här som vi med hela vår kropp får ta del av det som är musikens innersta hemlighet. Kanske kan man kalla det för transcendens – musikern som plötsligt förvandlas och vi lyssnare som får ta del av samma metamorfos, säger Eric.

– I de tre konserter som jag presenterar under säsongen 2019/2020 tror jag att det finns en extra hög chans att just det här ska inträffa. Den röda tråden är enkel. Det handlar om Beethoven.

De konserter som ingår i Eric Schüldts konsertserie är:
Musiken Berättar: Den dramatiske Schubert 8 & 9 nov (Eric introducerar fredagen den 8 november kl 18.00)
Upptäck Brett Dean: Biss & Beethoven 13 & 15 feb (Eric introducerar torsdagden den 13 februari kl 18.00)
Beethoven 250: 21 mars (Eric introducerar lördagen den 21 mars kl 14.00)

Erics introduktioner äger rum 1 timme innan respektive konsert i Berwaldhallens nedre foajén, i den s.k. konsertintroduktionshörnan.

Konsertserien gäller för de dagar som Eric berättar om konserterna men du kan alltid byta till dagen före eller efter om du önskar. Hör av dig till Biljettkontoret i Berwaldhallen efter ditt köp.

Konserter som ingår:

8 november 19:00

MUSIKEN BERÄTTAR: DEN DRAMATISKE SCHUBERT


En bukett operaarior av 1800-talets okrönte liederkung och smygstart på Beethovens 250-årsjubileum med hans fantastiska violinkonsert. Fredagens konsert livestreamas med bild.

13 februari 19:00

UPPTÄCK BRETT DEAN: BISS OCH BEETHOVEN


Gneixendorf Music – A Winter’s Journey, sista delen i pianisten Jonathan Biss femåriga Beethoven-projekt och Beethovens egna, mäktiga Kejsarkonsert.

21 mars 15:00

BEETHOVEN 250: EROICAN


Beethovens hjältemodiga tredje symfoni inleder Berwaldhallens firande av musikhistoriens legendariske mästare.