arrow

Torsdag Stor 2018-2019

Har du svårt att bestämma dig mellan en Favoritserie och en Helaftonsserie? Stora Torsdagsserien bjuder på godbitar ur båda serierna. Du får kortare konserter utan paus som börjar kl 18.00 men också längre konserter med större orkester- och körverk som börjar kl 19.00. För dig som inte kan få nog av musiken!

Torsdag Stor innehåller 21 konserter och du sparar 40% på ordinarie pris.

Konserter som ingår:

6 september 19:00

Harding möter Veronika Eberle


Ödestyngd dramatik och dansant livsglädje i Robert Schumanns violinkonsert. Två exceptionella världsstjärnor möts i Schumanns sista verk.

13 september 18:00

Beethoven & Larsson Gothe


Radiosymfonikernas Henrik Blixt briljerar i Mats Larsson Gothes fagottkonsert Ricerco 2. Dessutom bjuder orkestern på stilig rysk operamusik och Beethovens fjärde symfoni.

4 oktober 19:00

Stravinskys Våroffer


Höstrusket rår inte på den ohejdbara urkraften i Stravinskys banbrytande balett. Dessutom ger den begåvade multimusikern Conrad Tao pianofantasin Suspend av Andrew Norman.

18 oktober 18:00

Brahms Requiem


En dödsmässa för mänsklighetens tröst, frid och försoning. Ett av körlitteraturens mest älskade verk med gästspel av Matthias Goerne och Sylvia Schwartz den 17 & 18, och med Christiane Karg den 20 oktober.

25 oktober 19:00

Honeck i eftertankens tid


Ett ömsint och kärleksfullt program, som ett värmande ljus i oktoberdunklet, med Radiosymfonikernas tidigare chefsdirigent och barytonen Andrè Schuen.

8 november 19:00

Harding möter Alina Ibragimova


En världsberömd solist, en exceptionell dirigent, en fantastisk symfoniorkester. Alina Ibragimova gör Schumanns violinkonsert och Daniel Harding bjuder på svensk och fransk orkesterprakt.

29 november 18:00

Conrad Tao vid flygeln


Upptäck den amerikanske pianisten och tonsättaren Conrad Tao i Berwaldhallen. En tuff och kompromisslös multimusiker som aldrig tvekar att gå sin egen väg.

6 december 19:00

Isländsk pianokraft


Ur den vulkaniska askan reser sig musiken som en obetvinglig urkraft. Möt två spännande isländska tonsättare och den bejublade pianisten Víkingur Ólafsson.

13 december 19:00

Beethoven & Beamish med Biss


Beethoven-specialisten Jonathan Biss bjuder på tonsättarens första pianokonsert, liksom Sally Beamish City Stanzas där hon på ett snillrikt sätt granskar Beethovens musik ur nya vinklar.

20 december 18:00

Julkonsert


En gnistrande musikalisk smällkaramell med Radiosymfonikerna och Radiokören.

10 januari 18:00

Fanny & Felix Mendelssohn


Radiosymfonikernas konsertmästare Malin Broman lyfter fram 1800-talets begåvade syskonpar, båda med stor musikalisk talang, i en vacker och viktig konsert.

17 januari 19:00

Mozart, Debussy & Roussel


En av de största franska dirigenterna genom tiderna, Michel Plasson ersätter Alain Altinoglu på veckans konsert. Dessutom är världspianisten Piotr Anderszewski på kärt återbesök hos Sveriges Radios Symfoniorkester, denna gång med Mozarts Pianokonsert nr 24 i c-moll.

7 februari 19:00

Brahms kontra Chin


Brahms egen favoritsymfoni och Unsuk Chins suggestiva Pianokonsert med mästerliga Francesco Piemontesi.

21 februari 19:00

Hilary Hahn spelar Prokofjev


Tre gånger Prokofjev när en riktig superstjärna är på besök.

7 mars 18:00

Sjostakovitj & Korngold


En stjärnspäckad konsert med Klaus Mäkelä, ett av 2000-talets stora dirigentunder. Den finska violinisten Elina Vähälä tar sig an Korngolds Violinkonsert.

14 mars 19:00

Alfvén, Sibelius & Schnelzer


Pianistundret Conrad Tao uruppför Albert Schnelzers pianokonsert på en praktfull nordisk afton. Konserten den 14 mars inviger även Svensk Musikvår 2019.

28 mars 19:00

Malin Byström i sånger av Richard Strauss


Världens bästa operasångerska sjunger några av världens vackraste sånger, Vier letzte Lieder.

11 april 18:00

Beethoven & Britten


Två dramatiska och betydelsefulla orkesterverk med krigets smärta och sorg som inramning. På podiet den briljanta amerikanska dirigenten Karina Canellakis

25 april 19:00

Harding möter Widmann x 2


Två världskända musikersyskon tar plats i Berwaldhallen. Violinisten Carolin Widmann spelar storebror Jörg Widmanns andra violinkonsert.

9 maj 18:00

Bachs Goldbergvariationer


Solistprisvinnaren David Huang har gjort flera bejublade framträdanden i Berwaldhallen. Här tar han ensam plats på scenen med Bachs legendariska Goldbergvariationer.

16 maj 19:00

Holsts Planeterna


Ett av världens mest populära orkesterverk tolkas med hetta och fingertoppskänsla av den karismatiska och expressiva dirigenten Alondra de la Parra.