arrow

Chamber Unplugged - Amy Beach

Kom närmare musiken – och musikerna – med Chamber Unplugged. Musiker ur Radiokören och Radiosymfonikerna bjuder på kammarmusik i Radiohusets Studio 2, en intim och engagerande konsertupplevelse. Möt våren till musik av Amy Beach, en under många år bortglömd amerikansk tonsättare och pianist som nu är på väg att återupptäckas.

Amy Beach var USA:s första kvinnliga tonsättare av konstmusik som fick stort genomslag, både i hemlandet och internationellt. Hon var mycket populär under sin livstid men föll i sedan i glömska. På senare tid har hon åter börjat uppmärksammas. Hennes sånger var särskilt omtyckta, samt hennes symfoni från 1896. Hon skrev även en del kammarmusik, varav hennes Pianokvintett i fiss-moll och Tema och variationer för flöjt och stråkkvartett framförs här. Beachs romantiska läggning är tydlig i båda verken, likaså hennes begåvning för vackra melodier och skickliga arrangemang.


arrow SÄNDS I P2 DEN 15 JUNI, 19:03 Skriv ut

Medverkande

 

Malin William-Olsson är alternerande stämledare för andra violin i Sveriges Radios Symfoniorkester. Studierna bedrevs i Köln och Stockholm. Hon har frilansat både i Sverige och internationellt, med ensembler som Mahler Chamber Orchestra och Spira Mirabilis. Malin ingick i den firade Taliskerkvartetten och är medlem av det innovativa bandet SeLest, som låter klassiskt möta pop.

Geneviève Martineau är medlem i Sveriges Radios Symfoniorkester där hon sitter i andraviolinstämman sedan 2013. Hon har studerat för Helmut Lipsky vid Conservatoire de Montréal, och för Lynn Chang i Boston. Hon har varit stämledare i Scottish Opera Orchestra och violinist i Royal Scottish National Orchestra och även framträtt vid kammarmusikfestivaler i Skottland, Schweiz, Frankrike och Kanada.

Utbildad vid Sibeliusakademien i Helsingfors, vid Musikakademie i Basel och vid Mozarteum i Salzburg. Var medlem i den prisbelönta stråkkvartetten Meta4 mellan 2001 och 2006. Hon var bland annat med och vann Sjostakovitj-tävlingen i Moskva med stråkkvartetten. Har uppträtt som solist med ett flertal finska orkestrar och var tidigare stämledare i violastämman i Philharmonia Orchestra i London. Sedan 2007 har hon samma post i Sveriges Radios Symfoniorkester.

Cellist anställd i Sveriges Radios Symfoniorkester sedan 2002. Spelar som kammarmusiker vid sidan av, bland annat i en stråkkvartett. Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Studierna fortsatte sedan på masternivå i New York på Eastman School of Music. Har vid flera tillfällen blivit tillägnad kompositioner av Sven-David Sandström, bland annat ett verk för solocello.

Ungefärlig konsertlängd: 1 tim

Ingår i följande abonnemang: