arrow

Chamber Unplugged - Sånger med harpa

Kom närmare musiken – och musikerna – med Chamber Unplugged! Musiker ur Radiokören och Radiosymfonikerna bjuder på kammarmusik i Radiohusets Studio 2, en intim och engagerande konsertupplevelse. Radiosymfonikernas soloharpist Lisa Viguier Vallgårda framför tillsammans med två sångare ur Radiokören vackra duetter och sånger med harpa.

Lisa Viguier Vallgårda, född i Bordeaux i Frankrike och soloharpist i Radiosymfonikerna sedan 1993, framträder även regelbundet som solist i olika kammarmusikaliska konstellationer. Lisa Carlioth uppträder solistiskt i Radiokören samt hörs bland annat på Folkoperan och på andra scener runt om i Sverige och Europa. Annika Hudak är lika hemtam i oratorier av Bach eller Verdi som i samtida musik av Sven-David Sandström eller Thomas Jennefelt.


Medverkande

 

Lisa Carlioth har tidigare varit knuten till Staatstheater Oldenburg i Tyskland där rollerna blivit många under åren, har hon numera sin bas i Sverige där hon också sjunger i Radiokören. Hon gick sin grundutbildning på Musikhögskolan. Efter det följde studier på the Guildhall School of Music and Drama i London samt på Operaskolan på Royal Scottish Academy of Music and Drama i Glasgow. Lisa Carlioth har även sjungit roller på scener som Operafestivalen i Batignano, St. John’s Smith Square i London, Scottish Opera, Staatstheater Stuttgart. Som första roll efter hemkomsten till Sverige sjöng hon Amelia i Folkoperans uppsättning av Maskeradbalen.

Förutom den vanliga oratorierepertoaren har Lisa även sjungit  bland annat Messiaen’s La Mort du Nombre på The Barbican i London, Monteverdis Mariavesper tillsammans med Andrew Parrot and the Taverner consort på the Edinburgh Festival.

Alt i Radiokören

Annika Hudak, mezzosopran, är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operastudio-67 i Stockholm. Hon kombinerar en tjänst i Radiokören med olika konsertuppdrag. Hon är flitigt engagerad som oratoriesångerska med verk som Bachs passioner och Verdis Requiem men har också extremt krävande verk som Ligetis Requiem på sin repertoar. Hon har medverkat i operauppsättningar vid bland annat Vadstena Akademin, Folkoperan och Piteå Kyrkoopera. Hon har uruppfört verk av bland andra Thomas Jennefelt och Sven-David Sandström. Annika Hudak har samarbetat med dirigenter såsom Eric Ericson, Alan Gilbert och Michael Tilson Thomas och hon finns representerad på åtskilliga radio och skivinspelningar.

Lisa Viguier Vallgårda är soloharpist i Sveriges Radios symfoniorkester sedan 1993, och framträder även som solist i många andra sammanhang. Född i Bordeaux i Frankrike, och utbildad i Paris. Lisa Viguier undervisar i harpa på Musikhögskolan i Stockholm.

Ungefärlig konsertlängd: 1 tim

Ingår i följande abonnemang: