arrow

P4 Plus-gala med folkkära artister

Förra årets P4 Plus-gala blev en sådan succé att en fortsättning var i det närmaste självklart. Årets konsert gästas av Lill Lindfors, Molly Hammar, Magnus Carlsson och Mikael Rickfors som tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester och dirigent Anders Berglund tar dig med på en stjärnspäckad musikalisk nostalgitripp värd att minnas.


SVERIGES RADIOS SYMFONIORKESTER
Skriv ut

Medverkande

 

Sveriges Radios Symfoniorkester är känd i hela världen som en av Europas mest mångsidiga orkestrar med spännande, mångfasetterad repertoar och ständig strävan efter att bryta ny mark. Orkesterns högklassiga musicerande liksom samarbeten med världens främsta tonsättare, dirigenter och solister har belönats med otaliga priser och lovord.

Orkestern har en unik kombination av ödmjukhet, känslighet och musikalisk fantasi” säger Daniel Harding, orkesterns chefsdirigent sedan 2007. ”Jag har aldrig haft en konsert med Radiosymfonikerna där de inte spelat som om det gällde livet!

Den första radioorkestern bildades 1925, samma år som Radiotjänst påbörjade sina sändningar. Sedan dess har orkesterns konserter sänts i Sveriges Radio. Sveriges Radios Symfoniorkester fick sitt nuvarande namn 1967.

Genom åren har orkestern haft många framstående chefsdirigenter varav två av dem, Herbert Blomstedt och Esa-Pekka Salonen, sedermera utnämnts till orkesterns hedersdirigenter, inklusive Valery Gergiev som gästat orkestern åtskilliga gånger och är medgrundare till Östersjöfestivalen.

ANDERS BERGLUND är en av våra mest folkkära musikpersonligheter. Han är känd från flera melodifestivaler, SVT:s Så ska det låta och inte minst samarbetet med Robert Wells i Rhapsody in Rock. Anders Berglunds karriär spänner över ett stort antal genrer – teatermusik, pop, rock och storbandsjazz. Han är också en av initiativtagarna till konsertserien Svenska Stjärnor och tillika en ständigt återkommande gästdirigent i Berwaldhallen.

Lill Lindfors är en av våra mest mångfasetterade och folkkära artister med otaliga guldskivor, prisbelönade tv-shower och därtill revyer, musikaler, filmer, pjäser, till och med barnböcker. Hennes artisteri präglas av sångglädje och musikalitet. Med värme, generositet och humor har hon genom åren skapat en unik publikkontakt i framträdanden som präglas av frihet och lek, ödmjukhet och glädje. Hon utnämndes 1998 till svensk UNICEF-ambassadör och har ett brinnande engagemang för utsatta barn och för flickors utbildning i världen. Hon har på senare år gjort många jazzkonserter, bland annat med pianisten Claes Crona, och sjungit in nya tonsättningar av svensk lyrik som albumet Ett liv med dikter av Edith Södergran tonsatta av Ketil Bjørnstad. Hon är även med i kärntruppen för 1,6 miljonerklubben och hedersmedlem i Emerichfonden.

Molly Hammar har den senaste tiden gjort flera uppmärksammade framträdanden, som när hon sjöng Sveriges och USA:s nationalsånger inför en hockeymatch i ett fullsatt Globen, eller när hon tillsammans med Janice och Sabina Ddumba framförde hiten Feeling Good på Grammisgalan. Hon har varit verksam som låtskrivare åt andra artister i Stockholm, London och Los Angeles och dessutom släppt flera egna låtar som Shortcuts, Words och duetten Show Me med Kim Cesarion. Den hyllade ep:n Sex från 2018 har rönt stora framgångar hemma i Sverige såväl som ute i Europa och lett till bland annat ett prisat uppträdande i brittisk tv. Hon fick sitt genombrott 2011 i tv-programmet Idol och medverkade i Melodifestivalen både 2015 med I’ll Be Fine och 2016 med Hunger.

Magnus Carlsson har genom sin långa karriär etablerat sig som en av Sveriges mest folkkära artister. De fantastiska framgångarna med grupperna Barbados och Alcazar har följts av en mångfasetterad och uppmärksammad solistkarriär. Han har spelat in tre popalbum och flera framgångsrika julskivor och nominerats till en Grammis tolv gånger varav han vunnit tre. Han har varit programledare för bland annat Lilla Melodifestivalen och West End Star, jurymedlem i Dansbandskampen, medverkat i Grease på Göta Lejon i Stockholm, sjungit operett med Kjerstin Dellert, folkmusik med Åsa Jinder och Elton Johns musik till filmen Vägen till El Dorado. Han deltog senast i Melodifestivalen med Möt mig i Gamla Stan som nådde stora framgångar även i radio och topplistor samt, i teckenspråkstolkad version, nått mångmiljonpublik på internet och uppmärksammats av några av världens största tv-kanaler. Det påföljande albumet Gamla Stan sålde slut redan innan lansering.

Mikael Rickfors blev riktigt känd för den svenska publiken som soloartist, med låtar som Vingar, duetten Som stormen rider öppet hav med Susanne Alfvengren och Run Run Run från 1997 års comeback-album Happy Man Don’t Kill. 1990 bildade han tillsammans med Magnus Lindberg, Göran Lagerberg och Pugh Rogefeldt supergruppen Grymlings som spelat in tre album. Han har även varit verksam som producent åt bland andra Basse Wickman och Roger Rönning och hans låtar har spelats av andra artister som Carlos Santana, Cyndi Lauper, Percy Sledge och Jim Capaldi. Som sångare i det svenska bandet Bamboo upptäcktes han av brittiska rockgruppen The Hollies, där han var medlem i två år som sångare och låtskrivare.

Ungefärlig konsertlängd 2 tim inkl. paus