arrow

PIPPI LÅNGSTRUMP I BERWALDHALLEN

Nästan vad som helst kan hända när Pippi Långstrump besöker Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallen! Hur går det till när Pippi möter en äkta dirigent, och kan hon få en hel orkester att somna? Dessutom finns en hel del att upptäcka om man går på sakletarjakt bland alla instrument. Fröken Prysselius hade förstås helst velat att Pippi följde med till barnhemmet, och poliskonstaplarna Kling och Klang gör sitt bästa för att hjälpa till.

Föreställningen är lämplig för barn 3–8 år.


SVERIGES RADIOS SYMFONIORKESTER dot 2023/2024
Skriv ut

Medverkande

 

&

Sveriges Radios Symfoniorkester, Radiosymfonikerna, är kända som en av Europas mest allsidiga orkestrar. De har en bred och spännande repertoar och ligger hela tiden i framkant. Orkestern har mottagit ett flertal utmärkelser och uppskattas för sin stora musikaliska bredd, men även för sina samarbeten med världens främsta kompositörer, dirigenter och solister.

Radiosymfonikerna har sedan 1979 varit knutna till Sveriges Radios konserthus Berwaldhallen. Förutom publiken på plats i Berwaldhallen, når orkestern många lyssnare via radion och digitala medier, samt genom sitt samarbete med EBU. Konserter strömmas även regelbundet via Berwaldhallen Play och sänds av Sveriges Television, vilket ger publiken ännu fler möjligheter att njuta av en av världens främsta orkestrar.

”Orkestern känner stor ödmjukhet inför musiken och har en underbar känsla för musikalisk inlevelse och kreativitet”, enligt Daniel Harding, Radiosymfonikernas chefsdirigent sedan 2007. ”Jag har aldrig dirigerat en konsert där orkestern inte har spelat med livet som insats!”

Radioorkestern grundades för första gången 1925 i samband med de första radioutsändningarna i Sverige. Sveriges Radios Symfoniorkester fick sitt nuvarande namn 1967. Orkestern har under åren haft flera framstående chefsdirigenter. Två av dem, Herbert Blomstedt och Esa-Pekka Salonen, har senare utnämnts till hedersdirigenter.

&

Jonas Nydesjö är en dirigent, kompositör och arrangör som regelbundet skriver för Sveriges symfoniorkestrar samt solister och artister inom klassisk musik, jazz och populärmusik. Han har skrivit musik till dansföreställningar på Malmö Opera och samarbetar med exempelvis Annika Norlin, Bob Hund, Linnea Henriksson, Håkan Hellström och Rigmor Gustafsson samt orkestrar som Sveriges Radios Symfoniorkester, Norrlandsoperans Symfoniorkester, Musica Vitae, Helsingborgs symfoniorkester, TrondheimSolistene och Marinens Musikkår.

Han dirigerar inspelningar till skivor, film och tv och har arrangerat och dirigerat flera musikaler som Singin’ in the Rain och Jekyll & Hyde på Malmö Opera, Sweeney Todd på Lunds stadsteater och Ola Salos rockopera KULT som är arrangerad och orkestrerad samt, på inspelningen, dirigerad av Jonas. Hösten 2019 har han dessutom dirigerat Kurt Weills Tolvskillingsoperan på Folkoperan. Han har även spelat in albumet Borderlands med Helsingborgs symfoniorkester och bland andra Ola Salo, Frida Öhrn och Jennie Abrahamson.

Fröken Prysselius

Utbildad musikalartist vid Musikalakademien, Umeå, 2010-2012. Senaste åren har hon mestadels jobbat med musikteater för barn på Astrid Lindgrens Värld, Skansen och Junibacken. I vår gör hon sitt första regiassisten jobb. På Astrid Lindgrens Värld har Cecilia setts i rollerna Alva, Undis, Lina, Fröken Bock samt fröken Prusselius. Just fröken Prusselius är en av Cecilias favoritdamer i Astrids alla böcker.

Kling

Utbildad skådespelare på Teaterhögskolan i Malmö 2013-16. Har arbetat på bl.a. Teater Playhouse, Borås Stadsteater och Stockholm Stadsteater. Jobbade i Astrid Lindgrens Värld mellan 2010-12 och har sen dess återvänt i polisrollen titt som tätt.  Läser även in ljudböcker för barn.

Klang

Gick ut Teaterhögskolan i Malmö – 2011, och har arbetat på bl.a Stockholms Stadsteater, Dramaten, Västmanlands teater samt Astrid Lindgrens Värld. Spelade under åren 2012-2015 Karl-Oskar i Kristina från Duvemåla i Helsingfors, Göteborg och Stockholm. Robert skriver även egna föreställningar, senast ”Drottningsylt” tillsammans med komikern Josefin Johansson. I sommar spelar han Sixten Sparre i Parkteaterns uppsättning av Elvira Madigan.

Ungefärlig konsertlängd: 1 tim

Manus och regi av Johan Briggert.
Texter till samtliga Pippi-sånger av Astrid Lindgren.
Orkesterarrangemang av Jonas Nydesjö, Jóhann G. Jóhannsson och Olov Helge.
En produktion av Teater Pegasus Produktion med stort tack till Astrid Lindgrens Värld och Astrid Lindgren AB.